Compania fondata in 1991 de catre Marcel Wanders si Caspers Vissers, isi afla denumirea in originea cuvantului olandez mooi, care inseamna “frumos”. Al treilea “o” din numele brandului se explica printr-un plus de valoare in ceea ce reprezinta frumusetea si unicitatea produselor. Stilul colectiei Moooi este exclusive, indraznet, jucaus si se bazeaza pe faptul ca design-ul este o chestiune de dragoste. Compania creeaza corpuri de iluminat, mobilier si accesorii cu o varietate de modele si culori, menite sa imbratiseze orice spatiu decorativ.

Mesele MOOOI imbina utilul cu placutul. Spre exemplu Cfess Table poate fi folosita si ca o piesa de mobilier normal, dar si cu scop ludic, pentru jocul de sah.

Valorile promovate de catre aceasta companie sunt urmatoarele: satisfactia clientului, respectul fata de acesta, integritatea companiei, pasiunea pentru munca depusa, munca depusa in echipa, creativitatea designerilor, imbunatatirea constanta. Toate aceste calitati se reflecta in piesele de mobilier desavarsite.